Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заміна транспортного збору акцизом на бензин дозволить істотно збільшити фінансування дорожнього господарства. Михайло Добкін

Заміна транспортного збору акцизом на бензин дозволить істотно збільшити фінансування дорожнього господарства. Михайло Добкін

«Заміна транспортного збору акцизом на бензин дозволить істотно збільшити фінансування дорожнього господарства. Якщо ця зміна буде затверджена, то платити буде більше той, хто більше їздить і споживає бензину. Таким чином, з кожного літра бензину автовласники будуть інвестувати гроші в ремонт доріг», - зазначив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

За його словами, згідно з попередніми розрахунками фахівців облдержадміністрації приблизно 4 млрд. дол. будуть додатково надходити до державного бюджету, і якщо хоча б четверта частина залишиться для ремонту комунальних доріг і доріг обласного значення, то Харківська область може отримати 500-700 млн.грн.

«Звичайно, це тільки поверхневі розрахунки. Але навіть якщо ми помилилися в 2 рази, то сума, яка залишиться у регіоні дозволить нам в рази поліпшити якість наших доріг. З урахуванням того, що гроші ще виділяє держава і місцеві бюджети, то вийде сума, яка протягом 3-4 років дозволить привести дороги в області в належний стан. Крім того, ці кошти будуть направлятися на придбання дорожньої техніки та утримання доріг», - підкреслив Михайло Добкін.