Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держава і місцева влада піклуються про районні комунальні ЗМІ. Вікторія Маренич

Держава і місцева влада піклуються про районні комунальні ЗМІ. Вікторія Маренич

За підсумками засідання розширеного секретаріату Національної спілки журналістів України голова уряду Микола Азаров підписав ряд доручень, які спрямовані на вирішення ряду застарілих проблем Засобів масової інформації. В Харківській області вже взялися за виконання цих доручень.

Про це в ході селекторної наради 27 серпня повідомила начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

«Голова уряду поставив перед місцевими органами влади уже чіткі завдання із стислими строками виконання, що свідчить про увагу і підтримку, в першу чергу матеріальну, державних і комунальних засобів масової інформації з боку держави», - сказала вона.

Одне з головних питань, які підняв Микола Азаров, - це укладання договорів між районними ЗМІ та їх засновниками, тобто, районними адміністраціями та радами.

Крім цього він дав доручення державним органам влади укласти угоди щодо гарантій невтручання в редакційну політику видань, співзасновниками чи засновниками яких вони є. Також Прем’єр-міністр України звернув увагу на необхідність захисту майна та приміщень, що належать комунальним ЗМІ, книгарням та видавництвам.