Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підготовка до оздоровчої кампанії відбулася на більш високому рівні, ніж у 2009 році

Підготовка до оздоровчої кампанії відбулася на більш високому рівні, ніж у 2009 році

Як повідомив сьогодні в ході засідання обласного штабу з питань підготовки та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2010 році співробітник Головного управління Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Харківській області Олександр Гайдуков, підготовка до оздоровчої кампанії цього року відбулася на більш високому рівні, ніж у 2009 році. В цілому вимоги органів МНС були виконані на 89%.  

«Проте, деякі керівники приділяли недостатньо уваги питанням пожежної та техногенної безпеки. В результаті 19 керівників дитячих оздоровчих таборів були притягнуті до адміністративної відповідальності», - зазначив Олександр Гайдуков.

За його інформацією, не були підписані акти готовності по 3 оздоровчим установам: ДОТ «Лідер» (Лозівський район), оздоровчий комплекс Харківського фізико-технічного інституту (Зміївський район) та ДОТ «Каразінський» (Краснокутський район), але керівники цих установ прийняли дітей і експлуатували табори.

Олександр Гайдуков також повідомив, що 17 дитячих оздоровчих таборів мають свої пляжі. Всі пляжі і акваторія дна були обстежені, складені відповідні акти. Пляжі були обладнані відповідно до типових правил забезпечення безпеки на воді. У 3 установах пляжі на момент початку оздоровчої кампанії пляжі не були готові: ДОТ «Орлятко» (Борівський район), ДОТ авторської школи Бойка і ДОТ «Дубрава». У найкоротші терміни недоліки були усунені, і пляжі почали працювати. «На щастя, в дитячих оздоровчих таборах випадків загибелі дітей на воді не було», - зазначив Олександр Гайдуков.