Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Загальна частка сімей, які підтримуватиме держава, складе 34%

Загальна частка сімей, які підтримуватиме держава, складе 34%

Для зменшення навантаження на сімейні бюджети громадян України при формуванні економічно обгрунтованої ціни на газ Уряд ухвалив рішення про введення заявницького механізму призначення субсидій і про зниження порогу для призначення субсидій. Про це сьогодні на прес-конференції заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.     

Заявний механізм передбачає звертання кожного, хто потребує державну компенсацію, в письмовому вигляді без особистої присутності в різних дозвільних інстанціях. «Ми йдемо на певні ризики, але ми довіряємо людям - у нас буде достатньо часу перевірити відомості, які громадяни нададуть нам в письмовому вигляді, на відповідність дійсності», - зазначив Прем'єр-міністр. Всі необхідні документи зі зразком заповнення прийдуть до потенційних отримувачів субсидій поштою. 

Субсидію можуть отримувати пенсіонери та інваліди, які платять за послуги ЖКГ більше 10% доходу сім'ї, громадяни, які працюють - понад 15% (раніше було 15% і 20% відповідно). «Ми розраховуємо, що загальна частка тих, хто буде підтриманий державою, складе 34%. Наша мета - максимально спростити і звести до мінімуму складну бюрократичну процедуру нарахування субсидій», - підкреслив Микола Азаров.