Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно якомога швидше вирішити проблему скидання каналізаційних стоків з території Темнівської виправної колонії №100. Василь Хома

Необхідно якомога швидше вирішити проблему скидання каналізаційних стоків з території Темнівської виправної колонії №100. Василь Хома

Як повідомив сьогодні під час відвідування Темнівської виправної колонії №100 заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома, існує проблема зі скиданням каналізаційних стоків з території цієї колонії: «Протягом 13 км були викопані з землі труби діаметром 530 мм. Розриття і відсутність труб були виявлені в березні минулого року. Щоб вилучити з землі такі труби, треба було не тільки задіяти спецтехніку, але й діяти нахабно і цинічно. Це могли зробити люди, які відчували свою безкарність. Аналогічні злочини ці люди вчинили на території Дергачівського та Чугуївського районів. За даним фактом порушено кримінальну справу. 2 людини затримані, ще 3 знаходяться під підпискою про невиїзд. Ведеться слідство».

Василь Хома підкреслив, що зараз основне завдання - організувати скидання стічних вод. «У четвер буде проведена нарада, на якій буде розглянута ця ситуація. Є кілька варіантів: прокладання нової гілки, підключення до існуючих паралельних мереж та ін. Цю проблему потрібно вирішувати дуже швидко, тому що є загроза забруднення навколишнього середовища», - зазначив він.

Василь Хома повідомив, що також вимагає вирішення питання про передачу виробничих корпусів, які зараз належать ВАТ «ХТЗ», на баланс колонії: «Раніше великі заводи будували виробничі бази у виправних установ, що було вигідно для заводів. Після приватизації підприємств, ці виробничі приміщення та мережі мали бути передані на баланс виправних установ. Але якимсь дивним чином, всупереч законодавству вони були приватизовані, і зараз колонія орендує їх. Ми обов'язково розберемося з цією ситуацією».