Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Барвінківщина завершує жнива

Барвінківщина завершує жнива

Станом на сьогоднішній день в Барвінківському районі із 26 тис га ранніх зернових зібрано 80%. «Темпи збирання ранніх зернових нормальні, - зазначив голова Барвінківської РДА Іван Бовдуй. – Ми вже завершили збирання деяких культур – жито, горох, залишилося трохи озимого ячменю».  З урахуванням того, що Барвінківщина є зоною ризикованого землеробства, тут завжди ретельно застосовується необхідний комплекс агротехнічних заходів, щоб мати стабільно високі врожаї. Так, цього року, незважаючи на значну втрату посівів озимини через складні погодні зимові умови, в агрофірмі «Подолівська» отримали прекрасний врожай.  

«Ми намагаємося сіяти раніше, десь на початку вересня, бо в наших кліматичних умовах врожайність озимих залежить від опадів саме осіннього періоду. Якщо озимина входить в зиму в нормальному стані, то при будь-якій весні врожай буде», - розповіли про свої досягнення керівники агрофірми заступнику голови ХОДА Віталію Алексейчуку.

І в цілому по району, хоча загинуло майже 33% посіву озимих культур, а з осені очікували кращий врожай, сьогодні йде 23-24 ц середня врожайність ранніх зернових.

«Є надія, що ми найближчим часом завершимо жнива з такими показниками - валовий збір зерна очікуємо 68-70 тис т і врожайність 25-26 ц с га ранніх зернових, - підкреслив голова райдержадміністрації Іван Бовдуй. - Радує, що 90-95% зерна іде продовольчим зерном.

В районі є достатня кількість підприємств для зберігання зерна. Товарне зерно складаємо на товарному підприємстві «Хлібна база», і є насіннєва база агрофірми «Подолівська», яка сьогодні завершує збір ранніх зернових, і вже порядка 3,5 тис т насіння ми зберігаємо на «Барвінкове-Агро».

В планах району надалі займатися інтенсивним землеробством, тобто підвищувати врожайність і продуктивність гектара, якість продукції. Також стоїть завдання відродити вирощування цукрових буряків, відновити в необхідному обсязі сівообіг.