Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будуть визначені балансоутримувачі всіх шляхопроводів Харківської області

Будуть визначені балансоутримувачі всіх шляхопроводів Харківської області

Шляхопровід на автомагістралі державного значення Харків-Сімферополь зараз не має власника і перебуває в критичному стані. Про це повідомив на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки ХОДА перший заступник начальника статутного територіально-галузевого об'єднання "Південна залізниця" Віктор Кузьменко. «Автодорожній шляхопровід розташований на Мереф'янському шосе на 252 км залізничної ділянки Основа - Красний Лиман. За інформацією Харківського міськвиконкому, шляхопровід був збудований у 1947-1950 р.р. у складі автомагістралі Москва-Харків-Сімферополь і після введення в експлуатацію на баланс нікому не передавався. Через руйнування бетонних конструкцій опор та інтенсивну корозію металевих пролітних будов, технічний стан шляхопроводу близький до критичного», - зазначив він. 

Усього в Харківській області та місті Харкові невідомі власники або перебувають на балансі непрофільних організацій 5 шляхопроводів та 1 пішохідний міст, технічний стан яких не забезпечує безпеку руху автомобільного та залізничного транспорту.
Заступник губернатора Харківської області Валентин Дулуб дав доручення керівництву Південної залізниці і Служби автодоріг Харківської області визначитися із зонами відповідальності за «безгосподарні» мости. 

Теги