Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для приймання та зберігання зерна в Харківській області планується використовувати 49 хлібоприймальних підприємств

Для приймання та зберігання зерна в Харківській області планується використовувати 49 хлібоприймальних підприємств

Для приймання та зберігання зерна цього року в Харківській області планується використовувати 49 хлібоприймальних підприємств, які мають 56 сертифікованих складів. Їх загальна потужність складає 2 млн. 079,8 тис. тонн зерна, в тому числі елеваторну - 1006,1 тис. тонн та складську - 1073,7 тис. тонн. Про це сьогодні на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА повідомив начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Зубрич.

Станом на 21 липня за результатами обстеження акт готовності складено по 32 підприємствам. З метою забезпечення продовольчої безпеки області, особлива увага приділяється основним споживачам та виробникам борошна: ДП ДАК «Хліб України» Ізюмський КХП; ДП ДАК «Хліб України» ДКХП №2; ДП «Новопокровський КХП; ЗАТ «Двурічанський елеватор; ТОВ «Терра» Первомайського району; ТОВ «Допомога; ЗАТ «Красноградський млин», які підготовлені та готові до приймання та переробки врожаю 2010 року.

Як було зазначено в ході засідання, на сьогодні не виконуються вимоги пожежної безпеки державного пожежного нагляду на ДП «Хлібна база №85», ЗАТ «Дворічанський елеватор», ЗАТ «Куп’янський КХП», ПП «Куп’янський комбікормовий завод», філія «Андріївське ХПП» ТОВ «Нікопольська зернова компанія». Заступник голови ХОДА Валентин Дулуб дав доручення головам райдержадміністрацій, на території яких розташовані ці хлібоприймальні підприємства, звернути особливу увагу та вжити необхідних заходи з усунення виявлених порушень.