Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В кінці липня - початку серпня почнеться видача посвідчень батькам і дітям з багатодітних сімей

В кінці липня - початку серпня почнеться видача посвідчень батькам і дітям з багатодітних сімей

Проведено розрахунок необхідної кількості посвідчень для батьків і дітей з багатодітних сімей (діти отримують посвідчення з 6 років), дані передані до Міністерства України у справах сім'ї, молоді та спорту. Згідно з інформацією Міністерства, бланки  надійдуть в область в кінці липня - початку серпня поточного року, після чого почнеться видача посвідчень, - повідомила сьогодні на прес-конференції заступник начальника Головного управління у справах сім'ї,молоді та спорту - начальник управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова.   

За її словами, посвідчення буде необхідне для оформлення ряду пільг, передбачених Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей", який набув чинності з 1 січня 2010 року. 

Також з листопада 2009 структурними підрозділами Управління у справах сім'ї та молоді Харківської облдержадміністрації вжито заходів щодо створення бази даних багатодітних сімей, які проживають на території районів і міст області, м. Харкова. Списки таких сімей передані в управління праці та соціального захисту на місцях для внесення даних про членів сімей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Також дані були направлені в територіальні відділення представників житлово-комунальних послуг і послуг зв'язку, - зазначила Лариса Козлова.