Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У тенісному клубі «Парк» відбудеться перший в Україні турнір серед тенісистів-колясочників Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup

У тенісному клубі «Парк» відбудеться перший в Україні турнір серед тенісистів-колясочників Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup

22-24 липня в тенісному клубі «Парк» відбудеться перший в Україні турнір серед тенісистів-колясочників Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup, в якому візьмуть участь гравці не тільки з нашої країни, але й з Росії та Молдови. Спонсором турніру виступає Харківський міський благодійний фонд Юрія Сапронова. Тенісисти-колясочники змагатимуться у рамках командного турніру, представляючи свої міста. Кожна команда складається з двох спортсменів. Формат матчу - дві одиночні зустрічі і парна вирішальна. Харківська секція буде представлена трьома командами.

Крім командного турніру буде проведено і індивідуальний - серед чоловіків і жінок, в якому зможуть взяти участь усі тенісисти секції. Сьогодні в ній займаються 12 тенісистів-колясочників. З осені 2010 року заплановані виїзди кращих спортсменів на міжнародні змагання до Росії і Прибалтики.
Змагання відбудуться в рамках Міжнародного жіночого професійного турніру з тенісу «Sapronov-tennis Kharkiv Ladies Cup», у якому беруть участь тенісистки з 10 країн світу.

Командний турнір відбудеться 22-23 липня.
Орієнтовний час початку фінальних матчів - 23 липня в 17:00.
Індивідуальний турнір - 23-24 липня. Час фіналів - 10:00.

Тенісні корти «Парк» - вулиця Сумська, 81 (за дитячою залізницею)

Контактні телефони:
Директор турнірів «Sapronov-tennis Series» - Всеволод Кевліч 067446 44 06
Прес служба - Людмила Гладких 093577 98 77

Довідково

Другий рік під опікою Михайла Добкіна і Юрія Сапронова працює перша в Україні тенісна секція інвалідів-колясочників. 23 серпня 2008 року 7 спортсменів почали свої тренування на кортах тенісного клубу «Парк». Завдання хлопцям було поставлено непросте: ні багато-ні мало, це участь харківських тенісистів-колясочників в паралімпійських іграх 2012 р. в Лондоні. Негайно були закуплені спеціальні спортивні візки, організована робота Інватаксі, яке привозить спортсменів на тренування і розвозить по домівках, розроблена методика тренувань.

Вже в липні і серпні 2009 року були проведені перші турніри серед учасників секцій. Зав'язалися і перші контакти з такими ж секціями в Україні та за кордоном. Так, у серпні 2009 р. Московський тенісний клуб «Ікар» провів майстер-клас у нас, а у вересні 2009 харківські спортсмени їздили на відкриття аналогічної секції в Одесу. Там і познайомилися з колегами з Молдови. Тепер харківський турнір Sapronov-tennis Kharkiv Wheelchair Cup-2010 приймає своїх друзів.

Спеціально до змагань Михайло Добкін та Юрій Сапронов закупили для спортсменів нові візки, відповідні вимогам до маневреності та легкості переміщення по корту. Паралельно ведеться планомірна робота з Міжнародною Федерацією тенісу (ITF) щодо підготовки офіційного турніру, який може відбутися в Харкові в 2011-му році. Розширення міжнародних зв'язків, обмін досвідом та постійне навчання обов'язково дадуть свої результати.