Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Держнагляд ДП "Харківстандартметрологія" перевірив 6 хлібопереробних підприємств

Держнагляд ДП "Харківстандартметрологія" перевірив 6 хлібопереробних підприємств

Державний метрологічний нагляд ДП "Харківстандартметрологія" з початку 2010 р. перевірив підготовку 6 хлібопереробних підприємств області до прийому зернових культур на переробку та зберігання. На чотирьох перевірених підприємствах встановлено недотримання вимог Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність". 

При перевірці окремих підприємств встановлено, що у виробничо-технологічних лабораторіях, атестованих відповідно ст. 10 Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність", в обігу знаходяться непридатні до застосування засоби вимірювальної техніки. Взагалі було перевірено 268 засобів вимірювальної техніки, з яких 29 не були повірені. Зокрема, своєчасно не пройшли повірку вимірювачі деформації клейковини, вологоміри, термометри, гігрометри, ваги, набір гир, спектрофотометр, прилад числа падіння тощо.
На трьох підприємствах не складені та не узгоджені з територіальним органом Держспоживстандарту переліки засобів вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації та підлягають повірці у поточному році.
Виявлені недоліки можуть вплинути на якість та безпечність хлібної продукції, що переробляється та зберігається на цих підприємствах.
За результатами перевірок хлібопереробних підприємств виписано приписи про усунення виявлених порушень та притягнуто до адміністративної відповідальності 8 посадових осіб.