Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області буде створено систему якісного харчування школярів

В області буде створено систему якісного харчування школярів

Як зазначив в ефірі програми «Зворотній зв'язок» обласного державного радіо голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, в області створюється система якісного харчування школярів: «На жаль, ця проблема була пущена на самоплив, і сьогодні існують великі розбіжності у харчуванні школярів у різних районах, і цю ситуацію необхідно виправляти».

За словами Михайла Добкіна, в області планується створити систему харчування, яка дозволить повністю контролювати якість продуктів харчування та обсяги їх закупівель. Він також підкреслив, що в області є унікальна можливість купувати продукти харчування безпосередньо у сільгосппідприємств, які виробляють екологічно чисту і недорогу продукцію.

«Цю можливість обов'язково потрібно використовувати. Це дозволить заощадити бюджетні кошти, але це не означає, що сума, що виділяється на харчування школярів, стане меншою. Просто за них можна буде купити більше продуктів і зробити харчування якіснішим. Для сільгосппідприємств це також дуже вигідно, тому що вони отримають гарантований обсяг закуповуваної продукції на певний термін, а на це виділяються чималі гроші, які не будуть йти в інші області або осідати в кишенях перекупників», - зазначив голова ХОДА.