Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін ознайомився з роботою сільськогосподарського підприємства "Довжик"

Михайло Добкін ознайомився з роботою сільськогосподарського підприємства "Довжик"

В ході робочої поїздки у Золочівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін  ознайомився із полями та роботою консервного цеху ТОВ «Довжик» (с.Довжик). Як розповів керівник підприємства Микола Борох, «Довжик» має проблему зі збутом продукції.

Як зазначив Михайло Добкін, одним зі шляхів вирішення даного питання є реалізація продукції через мережу підприємств та закладів охорони здоров’я, освіти та соціального захисту населення. Зокрема з нового навчального року ця продукція буде реалізовуватися через харківське КП «Комбінат дитячого харчування» для харчування дітей у школах. 
Крім того, розглядається можливість створення єдиного підприємства харчування у школах в області, - повідомив голова ХОДА.

Довідково.
Площа сільгоспугідь ТОВ «Довжик» складає 3315.5 га. На підприємстві працює 80 чоловік. На території господарства розташовані 3 села: Довжик, Рідний край, Вікнине. Під урожай поточного року в господарстві посіяно: ячменю - 476 га, гороху – 60 га, кукурудзи на зерно – 516 га, гречки – 80 га, озимої пшениці – 384 (було посіяно 1050 га), соняшнику – 520 га, кормових культур – 281 га, картоплі та овочів – 31 га.
За останні три роки оновлено машино-тракторний парк на суму 3 млн. грн. В господарстві працюють цехи з переробки соняшника, молочної продукції, а також млин та пекарня. Крім цього працює відокремлена структурна одиниця – консервний цех по переробці овочевих та плодоягідних культур. Цех виробляє консервовані огірки, томати, кабачки, капусту, моркву, сік томатний, яблучний, компоти та кабачкову ікру. Продукція фасується у скляну тару об’ємом 1,2,3 літри. Потужність консервної лінії – 2 тис. трилітрових банок на добу.