Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми не дамо зникнути Лозівському кінному заводу. Михайло Добкін.

Ми не дамо зникнути Лозівському кінному заводу. Михайло Добкін.

В рамках робочої поїздки в Лозівський район голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав ДП «Лозівський кінний завод-124». Підприємство підпорядковане Міністерству аграрної політики України та є племінним заводом по розведенню чистокровних коней Української верхової та Орловської рисистої порід.  

Як зазначив керівник підприємства Володимир Пересада, у першому кварталі цього року заводу з державного бюджету виділено лише 20 тис. грн., хоча на утримання чистокровних коней згідно з загальнодержавною програмою «Селекція в тваринництві та птахівництві» підприємству на 2010 рік передбачене фінансування у розмірі 1 млн. 176 тис. грн. За словами Володимира Пересади, для вирішення цієї проблеми необхідно клопотати перед Міністерством аграрної політики України, щоб передбачені кошти все ж таки були виділені.

Голова Харківської облдержадміністрації заявив, що підприємству не дадуть загинути. «Найголовніше, що вдалось зберегти спеціалістів та поголів’я коней, а фінансування ми знайдемо», - зазначив він. Одним з шляхів вирішення проблеми Михайло Добкін бачить переведення ДП «Лозівський кінний завод» в обласну комунальну власність.

Довідка. Територія, яку займає ДП «Лозівський кінний завод-124», складає 3786 га. На підприємстві працює 123 особи. Середньомісячна заробітна плата у 2009 році склала 1380 грн., за 5 місяців поточного року - 1805 грн. (у районі - 1428 грн.).
Поголів’я сільськогосподарських тварин станом на 1 червня 2010 року складало 219 голів свиней та 280 голів коней. Посіви сількогосподарьских культур цього року займають 3115 га, що складає 82,3% загальної площі ріллі.