Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За 5 місяців 2010 року в Харківській області валової продукції тваринництва вироблено на 5,3 % більше ніж за відповідний період минулого року

За 5 місяців 2010 року в Харківській області валової продукції тваринництва вироблено на 5,3 % більше ніж за відповідний період минулого року

Зниження показників валової продукції тваринництва, виробленої в сільгосппідприємствах, допущено в 7 районах області: Богодухівському та Печенізькому на 27%, Первомайському – на 26%, Нововодолазькому та Золочівському – на 20%, Борівському – на 15% та Валківському – на 13%.

В цілому по сільгосппідприємствах відмічається позитивна динаміка по виробництву м’яса та яєць: на 5% більше реалізовано худоби і птиці на забій, в тому числі свиней вирощено і продано на 32% більше ніж торік.
Виробництво яєць зросло на 31%.

До рівня минулого року чисельність свиней в сільськогосподарських підприємствах збільшилася на 22%: птиці – на 15%, овець – на 6%.

Однак, у молочному виробництві стабілізація не досягнута. Поголів’я корів в сільгосппідприємствах проти рівня минулого року зменшилося на 884 голови, в господарствах населення – на 2400 голів.

В наслідок скорочення дійної череди, обсяги виробництва молока, в цілому по області,зменшилися на 3%.
В останні два місяці райдержадміністраціями були вжиті заходи по виправленню ситуації: за квітень ц.р. поголів’я корів в сільгосппідприємствах було збільшено на 237 голів, за травень – на 169 корів. Цим самим по чисельності корів вдалося вийти на рівень початку року.

У 13 районах області поголів’я корів стабілізувалося на рівні початку року і забезпечено його нарощування, найбільше у: Чугуївському районі – на 140 голів, Кегичівському – на 124, Сахновщинському – на 86, Красноградському – на 83 голови.

14 районів, навпаки, допустили зменшення корів до початку року, найбільше: Нововодолазький – на 210 голів, Золочівський – на 143, Близнюківський – на 134, Валківський на 109 голів.

Робота по стабілізації та нарощуванню чисельності сільськогосподарських тварин та збільшення обсягів виробництва тваринницької продукції продовжується.