Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області створено реєстр сільськогосподарських підприємств, які претендують на державну компенсацію коштів, витрачених на ремонт будівель

У Харківській області створено реєстр сільськогосподарських підприємств, які претендують на державну компенсацію коштів, витрачених на ремонт будівель

До реєстру занесено 23 господарства регіону, які на даний момент проводять ремонт або реконструкцію старих тваринницьких будівель чи готують нові сучасні комплекси.

Про це в ході засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації повідомивв Ігор Зубрич, начальник Головного управління агропромислового розвиту ХОДА.

Реєстр подано до Міністерства аграрної політики України для визначення ряду господарств області виконавцями Державної програми фінансової підтримки при проведенні реконструкції та будівництві тваринницьких комплексів. Для учасників цієї програми передбачається 50 % компенсація понесених витрат, при обов’язковій наявності затвердженої проектно-кошторисної документації.

В молочному скотарстві роботу по реконструкції і будівництву проводять 15 господарств області.

Найбільш активні проекти: ПП «Родіна» та ПСП «Мечніково» Дворічанського району, ТОВ АФ «Пісчанська» Красноградського району, СВК «Новомиколаївське» Барвінківського району, СТОВ «Довжик» Золочівського району.

У ВСАТ «АК «Слобожанський» Чугуївського району, ПП «Світанок» Нововодолазького району, ТОВ «Козіївське» Краснокутського району проводиться реконструкція та модернізація комплексів по виробництву свинини із замкнутим циклом виробництва. У ПП «Північ» Дворічанського району розпочато будівництво сучасного комплексу по виробництву свинини, відповідний проект також відпрацьовано в Первомайському районі.