Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заводу імені Шевченка повернуть оздоровчий табір, проданий за корупційними схемами при попередньому керівництві

Заводу імені Шевченка повернуть оздоровчий табір, проданий за корупційними схемами при попередньому керівництві

Дитячий оздоровчий табір, який знаходився на балансі заводу імені Шевченка, був проданий за ціною 25 доларів за сотку при реальній вартості в кілька десятків разів вище. Керівництво Харківської області має намір за допомогою прокуратури повернути фактично вкрадене майно в руки держави.

Про це в ході брифінгу за підсумками наради з питання стабілізації фінансово-економічного стану ДП «Харківський приладобудівний завод імені Т.Г.Шевченка» повідомив голова ХОДА Михайло Добкін.

«Там величезна кількість квадратних метрів, і сума, яку за них заплатили, - це всього 25 доларів за один квадратний метр будівель. Ви де-небудь бачили таку вартість? Собівартість будівництва сьогодні - не менше 300 доларів, а якщо все зробити правильно, то менш ніж за 400 доларів нічого не побудуєш. Так це ще землю не оцінили - там земля на березі водойми, прекрасний ліс, є всі мережі та комунікації. У таких умовах навіть будівлі можна було не продавати - тільки землю продати, і це було б вже в 10, 20, а то й 30 разів більше», - розповів глава області.

За його словами, приводом для продажу табору стала необхідність виплати боргів по заробітній платі перед співробітниками. Як зазначив Михайло Добкін, іноді від непрофільних активів доводиться позбуватися, але в такому випадку необхідно дотримуватися всіх правил продажу державного майна.

«Коли проходить аукціон, обов'язково повинна бути проведена оцінка даного об'єкта незалежним суб'єктом, яким має право на оцінювання. У нас в Харкові таким суб'єктом є інститут імені Бакаріуса. Оцінка проведена не була, тобто, немає експертного підтвердження, що це коштує саме стільки», - підкреслив він.

В результаті махінацій з вартістю табір з 8 будівель на площі майже 9000 квадратних метрів був проданий всього за 1 мільйон 750 тисяч гривень.

На даний момент в області готуються всі необхідні документи, які найближчим часом будуть передані до прокуратури, щоб вона від імені держави розірвала договір купівлі-продажу і повернула об'єкт у державну власність.

«Обурює неприкритий цинізм, з яким усе це робилося. Адже ніхто навіть не спробував приховати справжнього покупця, і все це робилося на структури, які повністю зав'язані на фірмах колишнього губернатора Харківської області Арсена Авакова», - підкреслив Михайло Добкін.