Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні за допомогою так званої «громадськості» харків'ян лякають, що відберуть Євро-2012. Михайло Добкін

Сьогодні за допомогою так званої «громадськості» харків'ян лякають, що відберуть Євро-2012. Михайло Добкін

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін прокоментував лист, який віце-прем'єр-міністр України Борис Колесников отримав від директора Євро-2012 Мартіна Калена. На думку Михайла Добкіна, шум навколо проблем підготовки Харкова до чемпіонату піднімають певні сумнівні громадські організації, яких у свою чергу підштовхують до дії окремі амбітні політики.

«Ми підняли документи і подивилися, хто піднімав питання про те, що УЄФА має зацікавитися проблемами Харкова. Наприклад, це неурядова громадська організація, яка знаходиться в Болгарії та існує виключно на гранти. Я вам офіційно заявляю: жодного звернення з боку цієї організації на адресу Харківської обласної державної адміністрації або міської ради не було. Звідки вони брали інформацію - мені не відомо. Також організація з Чехії, яка займається транспортними та екологічними проблемами - аналогічна ситуація. Ніхто не приїжджав сюди вивчити ситуацію. Мало того, сайт однієї з цих організацій не оновлюється вже з 2007 року», - розповів голова Харківської області.

За словами Михайла Добкіна, текст листів, які написали ці громадські організації, повністю збігається з листом української організації, очолюваної кількома відомими політиками.

«Текст листа написаний на різних мовах, але збігається слово в слово. Більш того, він повністю збігається з листом, написаним українською громадською організацією, яку очолює відомий пан Заєць, пан Костенко та інші затяті представники націонал-патріотичного руху. Це все колеги по партії колишнього губернатора Арсена Авакова, вони входили в «Нашу Україну» в один рік, вони всі були знайомі і тісно спілкувалися.

Тому для мене чітко і ясно, що це не міжнародні громадські організації сьогодні звертають увагу на місто Харків у контексті дороги, яка будується через Лісопарк. Це штучно притягнуто за вуха, і за допомогою так званої «громадськості» харків'ян лякають, що відберуть Євро-2012», - підкреслив Михайло Добкін.

За його словами, на даний момент в Харкові і в Києві готується інформація, яка увійде в відповідь лист Мартіну Каллену від Бориса Колесникова.