Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Усі діти з хворобами серця пройдуть операційне лікування. Ігор Шурма

Усі діти з хворобами серця пройдуть операційне лікування. Ігор Шурма

Як повідомив під час ефіру на радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації з соціальних питань Ігор Шурма, зараз проводиться активна праця над розробкою програми оперативного лікування дітей, аналогів який не має в Україні.  

«Ми плануємо спільно з Інститутом загальної та невідкладної хірургії Академії медичних наук України, соціально відповідальним бізнесом та з практичною охороною здоров’я жителів Харкова і Харківської області започаткувати проект по проведенню операцій на серці малим дітям. Цього в Україні ніхто системно не робить. Ми маємо програму, яка передбачає виділення 200 тис. грн. з обласного бюджету, 200 тис. грн. з міського бюджету, 200 тис. грн. виділяє на реалізацію цієї програми Фонд Юрія Сапронова, ще 200 тис. грн. ми акумулюємо від бізнесменів. Пізніше на базі інститутів невідкладної хірургії, за допомогою потенціалу професійних медичних працівників, будемо оперувати дітей», - зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма.

В Харківський області 150 дітей, котрі потребують операції на серці. Закупівля відповідних розхідних матеріалів дозволить провести в рік до 70 операцій. «Тому якщо ми такими темпами будемо працювати, за 2 – 3 роки ми повністю знімемо проблему в оперативному лікуванні і наданню шансів на життя цим діточкам», - підкреслив Ігор Шурма.