Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найголовніше зараз - закласти потужний фундамент, щоб стабільно, системно і стійко просувалися реформи. Юрій Сапронов

Найголовніше зараз - закласти потужний фундамент, щоб стабільно, системно і стійко просувалися реформи. Юрій Сапронов

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Сапронов назвав низку реформ, які найбільш складно буде реалізувати в Україні. До їх числа він відніс реформи в соціальній сфері, які не користуються популярністю у населення, але, тим не менше, вкрай необхідні для оздоровлення економіки.

«Найскладніше - це пенсійна реформа і робота в плані підвищення соціальних стандартів, це перехід на економічно обгрунтовані тарифи. Важко зробити так, щоб не було преференцій у бізнесі, щоб бізнес був конкурентно-здатний. Найважче - це реформи в соціальній сфері, тому що вони непопулярні. Але без них країна не зможе жити далі, тому що кількість працюючих людей сьогодні вже не може забезпечити таку кількість пенсіонерів і пільговиків, яка у нас є», - підкреслив Юрій Сапронов.

У цілому Програму економічних реформ заступник голови ХОДА оцінив як дуже перспективну.

«Проголошуються абсолютно зрозумілі речі - це дерегуляція, боротьба з корупцією, зменшення дозвільної системи, вихід економіки з тіні і так далі. Найголовніше зараз - закласти потужний фундамент, щоб стабільно, системно і стійко просувалися реформи », - зазначив він.