Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Червоний Хрест навчить волонтерів

Червоний Хрест навчить волонтерів

Сьогодні був підписаний договір про співробітництво між ФК "Металіст" та Харківською обласною організацією товариства Червоного Хреста в рамках проекту "Здоров'я Слобожанщини - здоров'я нації", а також у рамках підготовки до Євро-2012. Проект реалізується за підтримки та координації Харківської обласної державної адміністрації.

У рамках проекту представники Червоного Хреста візьмуть участь у створенні і оснащенні Центру підготовки інструкторів та навчання волонтерів прийомам першої допомоги, який розміститься на території ОСК "Металіст". У свою чергу, керівництво ФК "Металіст", футболісти, керівники та вихованці Дитячої футбольної академії клубу будуть задіяні в різних соціальних програмах, публічних заходах,спрямованих на боротьбу зі шкідливими звичками в молодіжному середовищі та популяризацію здорового способу життя.

Як зазначив в коментарі журналістам заступник голови ХОДА за соціальних питань Ігор Шурма, "під час проведення матчів фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу потрібні будуть люди, що будуть координувати дії з направлення людей, що потребують медичної допомоги, до лікувальних закладів. Цю роботу будуть виконувати волонтери. Саме підготовкою таких спеціалістів буде займатися Центр підготовки інструкторів та навчання волонтерів".

"Основна мета - пропаганда здорового способу життя та гуманного ставлення до людей, - підкреслив Ігор Михайлович. - Навички надання першої медичної допомоги повинні мати практично всі, тому робота центру підготовки волонтерів - це перший крок у створенні школи парамедиків. І краще за інших з цим завданням впорається саме організація Червоного Хреста".