Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тарифи на виробництво тепла мають бути приведені до відповідності із собівартістю виробництва тепла

Тарифи на виробництво тепла мають бути приведені до відповідності із собівартістю виробництва тепла

Першим кроком у вирішенні питання ліквідації всіх виниклих боргів має стати приведення тарифу на свої послуги для споживачів у відповідність з реальними витратами на виробництво тепла.Таке завдання перед усіма керівниками теплопостачальних підприємств поставив голова облдержадміністрації Михайло Добкін.

Як пояснив у коментарі журналістам в.о.заступника голови ОДА Валентин Дулуб, питання збільшення тарифів був під контролем уряду Тимошенко і, звичайно, це була вказівка і Кабміну в минулому році, щоб тарифи не підвищувалися: "Це чергова дія, яка була спрямоване на те, щоб показати населенню, що ми не хочемо підвищувати тарифи, це погано.Але з іншого боку, ми всі розуміємо, що ціни на газ зросли, ціни на електроенергію зросли, мінімальна заробітна плата піднялася, і все це входить у собівартість тепла. З точки зору політичної доцільності уряд Тимошенко цього не робив".

"Що стосується боргів, які виникли з вини держави, а це різниця в тарифах для населення - ми будемо намагатися зняти цей тягар з плечей органів місцевого самоврядування. Борги через різницю в тарифах для бюджетних організацій я не визнаю категорично", - підкреслив Михайло Добкін.

Теги