Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У мегаполісі потрібно розвивати громадський транспорт

У мегаполісі потрібно розвивати громадський транспорт

Харківській міській раді і ХОДА треба зробити дуже багато для розвитку транспортної системи Харкова, але вже сьогодні міський електротранспорт і метро займають важливі позиції в транспортній мережі Харкова, а автобусні перевізники допоможуть зробити цю мережу гнучкішою. Про це сказав Генеральний секретар Міжнародного союзу громадського транспорту (МСГТ) Ганс Рат (Бельгія) на Міжнародній науково-практичній конференції "Транспортні системи мегаполісів і крупних міст. Концепція перспективного розвитку транспортної системи Харкова".

У перший день конференції пан Рат ознайомився з транспортною системою Харкова. Він відзначив, що Харків справляє враження міста, керівники якого добре розуміють значення магістральних артерій для мегаполісу. Особливо йому сподобалася харківська підземка, в якій він відчув себе комфортно.
Пан Рат підкреслив, що добре розвинений громадський транспорт дуже важливий для мегаполісів. Головне завдання, яке ставить перед собою МСГТ, - подвоїти його кількість в сучасних містах. На користь цього говорять як проблеми екології, актуальні для всіх густонаселених міст, так і економічні проблеми. Так, на думку пана Рата, одна з причин падіння економіки в США – надмірне використання енергії приватними автомобілями, а не суспільним транспортом.
Він відзначив, що Харків має максимально використовувати участь в Євро-2012 для розвитку транспортної системи і інфраструктури: напрацювання, зроблені до Євро-2012, залишаться в місті і після закінчення чемпіонату.
Міжнародний союз громадського транспорту налічує більше 3200 членів із понад 50 країн.