Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вся робота сільськогосподарської галузі Бєлгородської області зорієнтована на кінцевий результат - виробництво продукції тваринництва

Вся робота сільськогосподарської галузі Бєлгородської області зорієнтована на кінцевий результат - виробництво продукції тваринництва

На сьогоднішній день тваринницькі сільгосппідприємства Бєлгородської області повністю забезпечують високоякісною продукцією власного виробництва - м'ясом, молоком, яйцями птиці - свою область і 20-25% продукції везуть до Москви, Санкт-Петербурга і різних куточків Росії.

"Вся їх робота зорієнтована на кінцевий результат - виробництво продукції тваринництва, - розповів заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. - Там немає таких проблем, як у нас, наприклад, з реалізацією зерна (низька закупівельна ціна і т.ін.). Оскільки зерно йде для тваринницьких і птахівничих комплексів, його навіть не вистачає, доводиться закуповувати в інших областях.

На наукову основу поставлена селекційно-племінна робота в усіх галузях тваринництва. Постійне підвищення кваліфікації проходять ветеринари, зоотехніки, техніки штучного запліднення, трактористи, механізатори.

При вирощуванні зерна для потреб тваринництва в грунт вносяться органічні добрива, які є, знову таки, результатом роботи тваринницького комплексу. Так, цього року на 1 га ріллі було внесено 10 т органічних добрив. Для порівняння, в Харківській області внесено всього 0,5 т".