Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про міжнародний проект "Подаруй дитині серце" у Харкові

Про міжнародний проект "Подаруй дитині серце" у Харкові

З 9 по 22 травня Харківський міський благодійний фонд Юрія Сапронова, Міжнародний фонд International Children`s Heart Foundation та Інститут загальної та невідкладної хірургії АМН України знову об'єднали свої зусилля для спільної роботи в галузі дитячої кардіохірургії. Міжнародний проект "Подаруй дитині серце", що проходить під патронатом голови Харківської обласної адміністрації Михайла Добкіна, продовжує свою роботу.

За минулий тиждень харківські фахівці відділення кардіохірургії Інституту загальної та невідкладної хірургії та лікарі із США провели 8 складних операцій дітям, які страждають вродженим пороком серця. Вік самого маленького з пацієнтів 24 дні. Всі хірургічні втручання проведені успішно, проходить період виходжування та відновлення. Наступного тижня планується проведення операцій малюкам-сиротам, які страждають на вроджений порок серця, з дитячих будинків Харкова та області.

Досвідчені закордонні фахівці у складі місії International Children`s Heart Foundation вже третій рік працюють пліч-о-пліч з харківськими кардіохірургами. За час співпраці із закордонними фахівцями харківські хірурги значно додали у своїй майстерності, а Харків в цілому серйозно просунувся в галузі дитячої кардіохірургії. Так,в січні цього року хірургами відділення кардіохірургії Інституту загальної та невідкладної хірургії була успішно поведені операція по перев'язці відкритої артеріальної протоки - така операція проводиться при вродженому пороці серця - прямо в міському перинатальному центрі у недоношеної дитини вагою 1кг.

Довідково
Восени 2008 року між Інститутом загальної та невідкладної хірургії АМН України, Харківським міським благодійним фондом Юрія Сапронова і Міжнародним благодійним фондом International Children`s Heart Foundation був підписаний меморандум "Про співпрацю в галузі дитячої кардіохірургії". Ця угода передбачає спільну діяльність харківської і міжнародної кардіохірургічних команд в рамках періодичних місій, які двічі на рік будуть проводитися на базі Інституту загальної та невідкладної хірургії.

Акція "Подаруй дитині серце" є складовою Програми допомоги дітям з вродженими вадами серця, яка вже сім років проводиться в життя Харківським міським благодійним фондом Юрія Сапронова. За допомогою Фонду в Інституті загальної та невідкладної хірургії відремонтовані приміщення операційної і палат, постійно придбається складна апаратура, запущено складне медичне обладнання, що дозволяє здійснювати втручання при важких патологіях серця, в результаті чого фахівці Інституту отримали можливість працювати на гідному технічному рівні. За весь час співробітництва в рамках програми Фонду дітям Харкова і області на безоплатній основі вже проведено 319 операцій на серці.