Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Настав час для втілення конкретних проектів

Настав час для втілення конкретних проектів

Голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з делегацією Центрального комітету Комуністичної партії Соціалістичної Республіки В'єтнам. На зустрічі обговорювалися можливості нових взаємовигідних проектів у галузі сільського господарства, науки, машинобудування, освіти, культури і туризму.

З боку Харківської облдержадміністрації і обласної ради буде надана усіляка підтримка для реалізації спільних проектів з виробництва продукції з високою доданою вартістю, переробці сировини в сільському господарстві, наукомісткого виробництва, запевнив на зустрічі з в'єтнамською делегацією Михайло Добкін. "Харківщина зацікавлена в нових ринках збуту продукції. Сьогодні розглядається можливість повернення до серйозних пільг для вільних економічних зон, і одна з них - це Харків", - підкреслив голова ХОДА.

Начальник міжнародного відділу Центрального комітету Комуністичної партії Соціалістичної Республіки В'єтнам пан Хоанг Бінь Куан зазначив, що багато в'єтнамці, які закінчили харківські вузи, сьогодні займають важливі посади в державі: "Шість тисяч представників в'єтнамської діаспори, що проживають в Україні - це живий символ співпраці між В'єтнамом та Україною. Значна частина з них проживає саме в Харкові".

Михайло Добкін відзначив, що представники Соціалістичної Республіки В'єтнам інвестують чималі гроші в економіку Харківського регіону, і тим самим роблять внесок у соціально-економічний розвиток регіону. "У нас напрацьовано досить багато взаємовигідних перспективних напрямків співпраці, які потрібно втілювати в конкретні проекти. Ми будемо підтримувати і діаспору, яка живе в місті, і інвесторів, які, враховуючи досвід роботи в'єтнамської діаспори в Харкові, будуть вкладати інвестиції в розвиток нашого регіону", - сказав він.