Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нас цікавить подальша доля кожної дитини. Ігор Шурма

Нас цікавить подальша доля кожної дитини. Ігор Шурма

Як заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, завдання влади – відстежувати долю кожної дитини, позбавленої батьківської опіки, після завершення її перебування у приватному дитячому містечку "Отрадное".

Ігор Шурма дав доручення відповідним службам проводити моніторинг подальшої долі вихованців цього закладу. "Нас цікавить, наскільки будуть соціально адаптовані ці діти, після того як завершиться їх перебування в цьому закладі, як вони будуть забезпечуватись житлом, де вони будуть працювати та ін.", - підкреслив він.

Ігор Шурма також зазначив, якщо цей заклад є однією зі структур медико-соціального простору Харківської області, потрібно вирішити, як скоординувати фінанси таким чином, щоб тут перебували діти не лише з міста Харкова, але й з області, і якими критерії керуються керівники закладу, відбираючи дітей до нього.

"Сьогодні ми бачимо тільки картинку першого плану. Нам потрібно детально дослідити, що за цим всім стоїть, як надалі розвивати такі проекти, і наскільки вони можуть бути альтернативою системі державних дитячих будинків", - підкреслив Ігор Шурма.

Довідка. У дитячому містечку "Отрадное" виховується 36 дітей. В Харківській області налічується 5204 дитини, які позбавлені батьківської опіки.

Теги