Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вашій силі волі ще може позаздрити молоде покоління. Володимир Бабаєв

Вашій силі волі ще може позаздрити молоде покоління. Володимир Бабаєв

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Володимир Бабаєв, голова Харківської облради Сергій Чернов і заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв привітали Героя Радянського Союзу Михайла Карпеєва з 65-ю річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні. "Я хочу сказать: крепость духа, сила воли у Вас такая, что еще может позавидовать молодое поколение. Хочу пожелать Вам здоровья и благополучия", – побажав Володимир Бабаєв.

Ветерану були вручені квіти, подарунки, грошова допомога, персональний подарунок від голови ХОДА Михайла Добкіна - оплачений мобільний телефон, і поясний портрет Михайла Карпеєва, виконаний художником Віктором Ковтуном.

Герой Радянського Союзу Карпеєв Михайло Полікарпович народився 21 листопада 1922 року. В 1940 році був зарахований курсантом у Свердловську військову авіаційну школу. Пройшов всю війну в діючій армії, був поранений.
Звання Героя Радянського Союзу присвоєно 29 червня 1945 року за проведені 100 успішних вильотів на літаках ІЛ-2, бомбометання техніки та живої сили супротивника, 100 бойових вильотів на літаках ПО-2 на розвідку і зв'язок з партизанами, 110 бойових вильотів для зв’язку і проявлену при цьому мужність, відвагу, героїзм і доблесть. В період Великої Вітчизняній війни провів 310 бойових вильотів, знищив 15 танків, 27 автомашин з воєнним вантажем, сотні фашистів.