Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До 65-річчя Перемоги у Краснограді реконструйований пам'ятник історії "Братська могила"

До 65-річчя Перемоги у Краснограді реконструйований пам'ятник історії "Братська могила"

Сьогодні заступник голови ХОДА Євген Савін поклав корзину квітів до реконструйованого пам'ятника "Братська могила" в м. Красноград. Це місце завжди було святим для жителів районного центру, проте в останні роки через нестачу фінансування його стан практично занепав.

У нинішньому році, році 65-річчя Великої Перемоги, і місто і весь район відгукнулися на заклик голови ОДА Михайла Добкіна про приведення в порядок пам'ятних військових місць, і з районного бюджету були виділені кошти на реконструкцію пам'ятника. Допомогли у проведення робіт і місцеві жителі - хто коштами, хто своєю працею під час заходів з благоустрою території міста.

Нині велична і скорботна споруда приймає до свого підніжжя знаки пам'яті вдячних нащадків. "Для мене такі місця завжди священні, і викликають особливі почуття, - сказав Євген Савін. - Їх відновлення та утримання в належному стані - одна з можливостей нам, живим, віддячити наших визволителів. Я особисто завжди, чим можу, підтримую ветеранів, які живуть зі мною в одному будинку, в одному дворі. І буду це робити завжди".