Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Профорієнтаційні заняття мають проходити для дітей всіх вікових категорій. Ігор Шурма

Профорієнтаційні заняття мають проходити для дітей всіх вікових категорій. Ігор Шурма

Сьогодні в м.Богодухів відбувся захід "Профорієнтаційна естафета: від дитсадка до робочого місця". В ньому взяли участь: заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, директор обласного центра зайнятості Володимир Міненко, голова Богодухівської райдержадміністрації Леонід Коновалов.

Зокрема, в комунальному дошкільному навчальному закладі №5 "Ялинка" відбувся захід "Я і моя майбутня професія", під час якого діти в ігровій формі знайомилися з різними професіями. Потім захід "Твій вибір – твоє майбутнє" відбувся у Богодухівському ліцеї №3. Учні 1-го класу знайомились з професіями за допомогою відеофільму, розгадували тематичні кросворди, а учні 6-го класу проходили профорієнтаційне тестування за допомогою комп’ютерної програми та знайомились з профорієнтаційними можливостями мережі Інтернет. Завершилася профорієнтаційна естафета заходом "Шлях, який ти обираєш" для випускників Обласного навчально-виховного комплексу м.Богодухів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з вадами розумового розвитку, де відбулися спеціальні заняття з отримання навичок професійної презентації роботодавцю, адаптації на першому робочому місці, а також діти пройшли профорієнтаційне тестування.

Як зазначив Ігор Шурма, сьогоднішнім заходом стартує системний проект профорієнтаційних заходів для дітей різних вікових категорій: від дитячого садка до випускників шкіл та професійно-технічних училищ. "Ця робота дуже важлива. Людина, яка закінчує навчання в школі чи вузі, має розуміти, що вона потрібна державі як фахівець. Крім того, ми повинні в наших дітях змалку закладати засади правильного ставлення до людей праці", - підкреслив Ігор Шурма.