Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень розрахунків Харківської області за газ складає близько 40%

Як повідомив в ефірі програми обласного державного радіо "Зворотний зв'язок" голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, рівень розрахунків Харківської області за спожитий газ складає близько 40%.

Він підкреслив, що минулий уряд жодним чином не стимулював територіальні громади до швидкої компенсації боргів за газ, які накопичувалися у населення та організацій. "Залишившись наодинці зі своїми проблемами, Харків вирішував їх в міру своїх можливостей. Наприклад, не отримуючи жодної копійки на вирішення проблем ЖКГ упродовж останніх двох років, частину коштів замість оплати за газ спрямовували на заміну інженерних мереж та ремонт внутрішньобудинкових мереж. У нас не було іншої можливості, тому що якби ми не вкладали гроші в інженерні мережі, то ставили б місто перед серйозними загрозами. Як до нас ставився уряд, так точно і ми ставилися до нього", - зазначив Михайло Добкін.

За його словами, сьогодні політика держави змінена, і навіть у дуже складному бюджеті на 2010 рік закладені гроші на вирішення житлово-комунальних проблем для всіх без винятку міст, але в той же час уряд вимагає своєчасних розрахунків за газ для погашення боргів НАК "Нафтогаз України" перед "Газпромом".

"Справа зрушила з мертвої точки. Якщо перед першим засіданням з погашення боргів за спожитий газ рівень розрахунків Харківської області становив 14%, то зараз ми вже підійшли практично до 40%. Складено графіки погашення боргів за енергоносії, вони витримуються, і до початку наступного опалювального сезону ми підійдемо з таким результатом, який дозволить нам безболісно отримувати "блакитне" паливо", - підкреслив Михайло Добкін.