Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вперше за роки незалежності Президент України звернувся з посланням до народу країни

Вперше за роки незалежності Президент України звернувся з посланням до народу країни

Таке право Президента закріплене в 106 статті Конституції нашої країни, але вперше реалізував це право на практиці тільки Віктор Янукович, проголосивши 3 червня поточного року Послання до народу України. Про це в ході семінару для представників районних ЗМІ сказав кандидат історичних наук Української Академії державного управління при Президентові України Володимир Нікітін.  

«Вперше Президент звернувся не до Верховної Ради, а безпосередньо до народу України. Вперше на такому серйозному рівні сформульована Програма дій на найближчі 5 років, а деякі положення - і на значно більшу перспективу. Вперше мова йде не тільки про програму реформ, а про безпосередній механізмі їх проведення.

Головний механізм - відновлення дієздатності державної влади. А, власне, які нові повноваження є в Януковича в порівнянні з попередніми президентами? Та ніяких! А система працює. Ми говорили про необхідність зміни Конституції, про передачу повноважень, а, виявляється, просто приходить нова людина, нова команда, нова політична сила і відразу Конституція, яку не лаяв тільки ледачий, починає працювати», - відзначив політолог.