Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Дитячій школі мистецтв № 6 відкрилася художня галерея «Чарівна мелодія фарб»

У Дитячій школі мистецтв № 6 відкрилася художня галерея «Чарівна мелодія фарб»

У Харківській області відбулося урочисте відкриття другої в регіоні дитячої художньої галереї, в якій представлені найкращі картини учнів художнього відділення Дитячої школи мистецтв № 6.

Перша дитяча галерея, яка до цього моменту була єдиною в області, знаходиться в художній школі імені І. Рєпіна.

Експозиція нової галереї складається з 34 картин, авторам яких від 6 до 13 років. Всі роботи написані учнями художнього відділення школи під час минулого навчального року.

Метою дитячої художньої галереї школи є розвиток початкової професійної художньої освіти, пошук талановитих дітей у сфері образотворчого мистецтва та сприяння їх професійному зростанню. Для юних художників відкриття галереї - це можливість показати свої роботи глядачу, а також побачити свою творчість збоку, обговорити з майстрами, що вдалося, а над чим потрібно ще попрацювати.

Всього на художньому відділенні школи навчається близько 100 чоловік, але в перспективі є можливість для одночасного навчання образотворчому мистецтву понад 300 дітей.

У 2009-2010 навчальному році учні художнього відділення стали неодноразовими дипломантами кількох обласних і всеукраїнських конкурсів художніх робіт, зокрема, Всеукраїнського конкурсу художньої творчості "Об'єднаймося ж, брати мої», та Обласного конкурсу дитячого малюнка «Малюємо музику».

Надалі передбачається співпраця школи з художніми школами міста, області і всієї України, а також з обласним правлінням Національного союзу художників України, планується проведення дитячих виставок, конкурсів, розробка і впровадження авторських навчальних програм.