Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку повномасштабної війни сапери Харківщини опрацювали понад 21 тисячу звернень населення на розмінування

З початку повномасштабної війни сапери Харківщини опрацювали понад 21 тисячу звернень населення на розмінування

Про це 22 травня під час брифінгу розповів речник Головного Управління ДСНС України в Харківській області Євген Василенко.

Упродовж тижня саперів ДСНС 236 разів залучали для знешкодження вибухонебезпечних предметів, було знайдено 869 боєприпасів.

«Наразі в регіоні працюють 32 піротехнічні розрахунки зведеного підрозділу ДСНС, до яких входить 161 особа та 64 одиниці техніки. Починаючи з 24 лютого 2022 року фахівці обстежили понад 2815 гектарів території, 1664 кілометри ЛЕП. Всього було виявлено та знешкоджено 68 421 вибухонебезпечний предмет», – навів дані Євген Василенко.

За його словами, минулого тижня на території Харківської області на ворожих мінах підірвалися та отримали поранення п'ятеро людей, одна людина загинула.

Речник ДСНС в Харківській області також розповів, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну від жителів регіону надійшло близько 23 тисяч заявок на розмінування територій.

«Понад 21 тисячу звернень сапери відпрацювали. Наразі в роботі залишається близько 1500 заявок. Щодня наші фахівці обстежують прилеглу територію під лініями електропередач, роботи дуже багато. До нас поступово прибувають сили та засоби зведених підрозділів ДСНС з інших областей України, допомагають у розмінуванні вибухотехніки Нацполіції, сапери Збройних сил України, а також Державної спеціальної служби транспорту. Крім того, до розмінувальних робіт залучені громадські й міжнародні організації. Попри це, фахівців поки що не вистачає», – наголосив Євген Василенко.

Він додав, що в червні до Харківської області надійде кілька одиниць спеціалізованої розмінувальної техніки, яка одразу вийде «у поля» і буде допомагати у зачищенні території регіону від ворожих ВНП.

Нагадаємо, на Харківщині показали роботу нової машини для розмінування. Начальник Харківської ОВА 19 травня з робочим візитом відвідав Балаклійську громаду та оглянув машину, яку розробили харківські інженери для знищення ворожої вибухівки.