Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримала 42 тонни будівельних матеріалів та сумішей

Харківщина отримала 42 тонни будівельних матеріалів та сумішей

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова благодійну допомогу спрямують у найбільш постраждалі від обстрілів рф райони.

Будматеріали та суміші надійшли від БО «Центр Волонтерства та Захисту» у співпраці з Департаментом ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА. Ця організація з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає Харківщині продуктами харчування, медикаментами та будівельними матеріалами. У Харкові у них розміщено один з регіональних логістичних хабів.

«Розподілили отриману допомогу між Харківським, Богодухівським, Чугуївським, Ізюмським, Куп’янським районами та містом Харків. У такий спосіб ми плануємо відновити постраждалі від обстрілів приватні та багатоповерхові будинки», – розповів Михайло Харнам.

Зокрема, 10 тонн будівельних матеріалів та сумішей спрямували на Роганську громаду.

«Завдяки підтримці обласної військової адміністрації ми отримуємо сухі суміші для відновлення внутрішніх стін пошкоджених будівель. Так, наприклад, ми повідомимо нашим жителям, що є в наявності з будівельних сумішей і надамо зразки заяв. З тими, кому це потрібно, вже безпосередньо працюватимемо на місці», – зазначив фахівець землеустрою Роганської громади Юрій Перекупський.

Загалом надійшло 42 тонни благодійної допомоги: більш ніж 1100 мішків будівельних сумішей та понад 700 штук гідроізоляційної плівки для покрівлі даху.

«Цього разу ми передали шпаклівку, клей, цемент та інші необхідні наразі матеріали для відновлення будинків жителів області. Наша співпраця налагоджена з Харківською ОВА з перших днів повномасштабного вторгнення. Тож коли у нас з’явилася можливість придбати будматеріали і суміші, то ми відразу вирішили спрямувати допомогу на Харківщину», – сказала представниця БО «Центр волонтерства та захисту» Вероніка Затула.