Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Постраждалих від вибуху міни дітей виписали з лікарні

Постраждалих від вибуху міни дітей виписали з лікарні

3 лютого в Ізюмі компанія підлітків травмувалася при вибуху ворожої міни «Лепесток».

Подія трапилася на одній із зупинок деокупованого міста. За словами постраждалих, вибухонебезпечний предмет приніс хлопець. Мовляв, думав що той вже не здетонує.

«Сімох постраждалих віком від 14 до 17 років привезли з району до нашої лікарні близько 2:00 4 лютого. Підлітки зазнали мінно-вибухових травм. Більшість уламків від міни витягли ще у районній лікарні. Нам довелося діставати осколки у 3-х підлітків. Вони були виявлені в нижніх кінцівках та м’яких тканинах шкіри», - зазначив дитячий хірург однієї із лікарень Харкова Костянтин.

Загалом поранень зазнали 8 підлітків: семеро із мінно-вибуховими ураження і одна дівчина отримала гостру реакцію на стрес. Нараз дітей виписали із лікарні, їх життям нічого не загрожує.

«Нажаль, на Харківщині залишається високий рівень мінної небезпеки. Особливо на деокупованих територіях регіону. Ми вкотре закликаємо батьків пояснювати дітям, що не можна чіпати невідомих предметів. Якщо ткий предмет було виявлено – відразу звертатися до ДСНС або поліції та чекати на приїзд фахівців», - нагадує заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Жанна Овчарова.

Нагадаємо, в регіоні триває гуманітарне розмінування. За добу піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили 2 тис. кв. м території та знешкодили 50 вибухонебезпечних предметів.