Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові передавали Віфлеємський вогонь миру

У Харкові передавали Віфлеємський вогонь миру

Українські скаути передали начальнику Харківської ОВА Олегу Синєгубову Віфлеємський вогонь миру.

Цю міжнародну акцію проводять від 1986 року. Символічний вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа поширюють в час різдвяних свят. Мета - єднати людей навколо ідеалів миру, добра і любові.

«Віфлеємський вогонь нагадує нам про всіх наших захисників, друзів, скаутів і пластунів, згадуємо всіх наших загиблих воїнів. Так само ми згадуємо волонтерів, які роблять усе, щоб зберегти життя наших героїв. Згадуємо всі тих, хто робить свою важливу справу у цей тяжкий для нашої України час та намагається наблизити перемогу якнайшвидше. Ми дякуємо вам за цей вогонь. Нехай такий вогонь буде в кожній вашій родині. І найголовніше – збережіть те, що у вас зараз є, цей вогонь у душі і в серці. Слава Україні!», - зазначив начальник Харківської обласної війсьвої адміністрації Олег Синєгубов та привітав усіх із Різдвом і грядущим Новим роком.

Нагадаємо, щороку українські скаути передають Віфлеємський вогонь миру керівникам держави, представникам християнських церков, громадам міст і селищ, лікарням, сиротинцям, установам влади по всій країні, а від початку війни в 2015 році – оборонцям України на фронті та в тилу. Проведення ації благословив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.