Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Волонтери Координаційного гуманітарного центру за 3 місяці роботи доставили понад 10 тисяч тонн допомоги

Волонтери Координаційного гуманітарного центру за 3 місяці роботи доставили понад 10 тисяч тонн допомоги

У Центрі координують роботу волонтерських організацій та благодійних фондів, які передають гуманітарну допомогу, медикаменти жителям деокупованих територій, а також допомагають евакуювати населення з-під ворожих обстрілів.

Свою роботу Координаційний гуманітарний центр розпочав 17 вересня за сприяння начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

“За ці 3 місяці Центр об’єднав навколо себе понад 150 волонтерських організацій та благодійних фондів – як українських, так і міжнародних. Ми безмежно вдячні кожному, хто допомагає нашим людям у такі важкі часи”, – зазначив Олег Синєгубов.

Спільними зусиллями волонтери за весь час передали понад 9000 тонн гуманітарної допомоги та майже 1 300 тонн гігієнічних засобів.

«За час роботи евакуювали майже 23 000 людей силами багатьох фондів. Вони всі були перевірені, у людей були знятті основні масові потреби як особисті, так і матеріально-технічні, аби вони почувалися комфортно і не відчували наслідків війни. І вони зараз перебувають у безпеці», – розповів голова Координаційного гуманітарного центру Євген Коляда.

Крім того, триває робота із надання медичної допомоги на деокупованих територіях Харківщини. Дітям та їх батькам надають психологічну підтримку. Людей продовжують забезпечувати необхідними ліками. За 3 місяці роботи роздали 71 тону медикаментів.

«Плани на майбутнє – працювати на перемогу. В нас відкриваються нові напрямки – це відновлення інфраструктури, координація масових заходів. Наприклад, 13 фондів об’єдналися та зробили свято для дітей з деокупованих територій. Також проводили акції із виготовлення окопних свічок для наших захисників», – додав Євген Коляда.

До Координаційного гуманітарного центру можна звернутися з питаннями щодо отримання гуманітарної допомоги або евакуації з деокупованих територій, залишивши заявку у відповідному розділі на сайті Центру.