Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Попри складні погодні умови на Харківщині триває розмінування», – Роман Семенуха в ефірі марафону «Єдині новини»

«Попри складні погодні умови на Харківщині триває розмінування», – Роман Семенуха в ефірі марафону «Єдині новини»

Впродовж доби ворог продовжував завдавати ударів по громадах регіону, що розташовані неподалік лінії зіткнення та на прикордонні із державою-агресором. Страждають від обстрілів Куп’янський, Ізюмський, Чугуївський та Харківський райони.

Харківщина лишається найбільш забрудненим вибухонебезпечними предметами регіоном України. Через несприятливі погодні умови темпи розмінування знизилися. Тому громадян закликають бути особливо обачними, користуватися лише перевіреними шляхами і не квапитися повертатися до своїх осель, що на деокупованих територіях. 

«У нас в області працює 22 піротехнічних розрахунки, понад 100 осіб особового складу та 44 одиниці спецтехніки. Але той шар снігу, що випав днями, сповільнює темпи розмінування. Значна частина техніки не може працювати за таких погодних умов», - зазначив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Роман Семенуха.

За останню добу в регіоні знешкоджено близько 200 вибухонебезпечних предметів. А від початку розмінування після вересневої деокупації регіону, загалом виявили та знищили більш ніж 46 000 вибухонебезпечних предметів.

«Це величезний виклик – розмінувати такі великі території. Ми рухаємось і дякуємо усім міжнародним партнерам, що допомагають нам у розмінуванні. Понад 2000 гектар, 250 кілометрів доріг, 580 кілометрів ліній електропередач, 156 кілометрів залізничних колій, 187 кілометрів газопроводу вже розміновано, але попереду ще дуже багато роботи», - додав Роман Семенуха. 

До регіону продовжують повертатися громадяни. За попередніми підрахунками, в обласному центі кількість мешканців перевищує 1 мільйон.