Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Національна служба здоров’я розпочала контрактування медзакладів на 2023 рік

Національна служба здоров’я розпочала контрактування медзакладів на 2023 рік

НСЗУ почала прийом пропозицій від медичних закладів на підписання договорів за Програмою медичних гарантій на наступний рік.

Як зазначили в Департаменті охорони здоров’я ХОВА, станом на 6 грудня на Харківщині із 228 закладів пропозиції надали 22 заклади (первинної ланки та екстреної допомоги) на 66 пакетів послуг.

За даними НСЗУ, заплановий бюджет на ПМГ 2023 - понад 142 мільярди гривень. У тому числі - 4 мільйони 700 тисяч на реімбурсацію лікарських засобів.

В Україні заявки на укладення договору на 2023 рік подали:

- 1251 медзаклад первинної медичної допомоги, з них 345 лікарів-ФОП та 137 приватних;

- 23 медзаклади, що надають екстрену медичну допомогу. НСЗУ укладає договори з одним центром екстреної медичної допомоги в кожній області.

Попри війну Програма медичних гарантій не лише зберігає стійкість, а й розвивається і відповідає на виклики війни. Одним із пріоритетів стає медична реабілітація. В умовах війни запит на цю послугу зростає, тож Національна служба здоров’я України запроваджує новий пакет “Комплексна реабілітаційна допомога дорослим та дітям у стаціонарних умовах”.

Новий пакет медичних послуг дозволить отримувати комплексну реабілітацію усім, хто потребує відновлення порушених чи втрачених фізичних навичок. Як ветеранам, так і цивільним громадянам, які постраждали від бойових дій.  Через війну турбота особливо важливою стає турбота про психічне здоров’я.

Тож Програму медичних гарантій розширили, щоб психологічну допомогу можна було отримати на первинній ланці у сімейного лікаря. Ще один новий пакет у Програмі медичних гарантій - “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”.