Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спортсмени Харківщини впродовж війни завоювали 139 медалей

Спортсмени Харківщини впродовж війни завоювали 139 медалей

Про це повідомив під час брифінгу 1 листопада начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської ОВА Костянтин Ананченко.

«Спортсмени продовжують виступати під час війни, як справжні герої. Звичайно, якщо порівнювати з минулим роком, то цьогоріч кількість здобутих медалей зменшилася близько на 35%, що пов’язано з військовою агресією росії. На жаль, не в усіх змаганнях цього року ми брали участь. Але, якщо говорити про ефективність, то вона збільшилася», – сказав Костянтин Ананченко.

Так, наприклад, цього року на Паралімпіаді-2022 харківські спортсмени завоювали 6 золотих, 4 срібні і 1 бронзову медалі із 78 розіграних комплектів медалей з 6 видів спорту. Харків’янка Оксана Шишкова по завойованим нагородам увійшла до трійки кращих спортсменів ХІІІ зимових Паралімпійських ігор. Окрім цього, на ХХІV літніх Дефлімпійських іграх 2022 року харківські спортсмени здобули 8 золотих, 5 срібних і 6 бронзових винагород.

Зокрема, начальник Управління у справах молоді та спорту Харківської ОВА нагадав, що синхроністки у 8 фіналах чемпіонату Європи з водних видів спорту вибороли 8 золотих медалей і перше загальнокомандне місце.

«Хотілося б відзначити успішний виступ важкоатлетів. Зокрема, днями Каміла Конотоп стала абсолютною чемпіонкою Європи U23 у ваговій категорії до 59 кг, завоювавши три золоті медалі. До того ж цього року з гарного боку себе показали боксери. Юрій Шестак на чемпіонаті Європи з боксу здобув бронзову медаль. Усі ці та інші перемоги характеризують нас, як сильну націю», – додав Костянтин Ананченко.

Під час брифінгу також про свій досвід розповіла дворазова чемпіонка світу з фрідайвінгу (підводний спорт), багаторазова чемпіонка та рекордсменка України Катерина Садурська. У жовтні на Чемпіонаті світу з фрідайвінгу на відкритій воді за версією CMAS спортсменка в складі збірної команди України завоювала дві золоті медалі. Дівчина показала такі результати в дисциплінах: FIM (вільне занурення по тросу) – 92 м з новим національним рекордом і CNF (занурення з постійною вагою без ласт) – 70 м, повторивши національний рекорд України.

«Як спортсменка давно представляю Україну на міжнародних змаганнях і завжди відчувала гордість за те, що я – українка. Події 24 лютого підсилили це відчуття. Коли я побачила, як поводилися люди, як шалено вони об’єдналися, то вирішила якомога краще проявити себе на змаганнях, – поділилася Катерина Садурська. – Ця маленька перемога, яка є частинкою нашої великої перемоги, вона також надає сил. Не очікувала такої підтримки від українців. Було дуже приємно, що мої здобутки можуть когось надихати робити свою справу».

Незабаром Управління у справах молоді та спорту Харківської ОВА спільно з Kharkiv Media Hub планують провести серію зустрічей з різними провідними спортсменами.