Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пісочині запрацювала нова філія амбулаторії

У Пісочині запрацювала нова філія амбулаторії

Філію медзакладу розташували в житловому будинку в мікрорайоні «Мобіль».

Нове приміщення амбулаторії в Пісочині під час робочої поїздки до Харківського району оглянули керівник Харківської ОДА Олександр Скакун, голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко та народний депутат Євген Пивоваров. 

«Ми дякуємо людям, дякуємо лікарям, які тут працюють. До цього вони були розташовані у трикімнатній невеликій квартирі. Зараз вони мають такі комфортні умови й готові, як вони нас запевнили, надавати людям ефективну медичну послугу», - сказав Олександр Скакун. 

Нове приміщення філії амбулаторії має площу близько 500 кв. м – це перший, другий і цокольний поверхи. Заклад обслуговуватиме населення мікрорайону «Мобіль», де мешкає близько 15 тис. осіб. Майже 10 тис. декларацій укладено з сімейними лікарями, які працюватимуть у новій філії амбулаторії. 

Як розповіла головний лікар КНП Пісочинської селищної ради «ЦПМСД №2 Харківського району» Любов Канцедал, на першому поверсі прийматимуть пацієнтів лікарі-педіатри, на другому – розташовані кабінети терапевтів і сімейних лікарів. 

«У кожний кабінет було придбано нові меблі, нові електрокардіографи, глюкометри – все те, що необхідно, щоб надати первинну медичну допомогу на сучасному рівні», - зазначила Любов Канцедал. 

За словами Пісочинського селищного голови Олега Чернобая, усе приміщення, в якому раніше працювали лікарі цієї амбулаторії, було меншим за хол у новій будівлі. 

«Зараз є умови зайти, почекати, підійти до рецепції, щоб надали консультацію. У нас створено колл-центр, щоб люди не чекали в чергах, а записувалися через електронну чергу і приходили для надання медичних послуг. Упевнений, що місцеві жителі це оцінять», - сказав Олег Чернобай. 

Він також розповів, що в частині цокольного поверху амбулаторії розмістили денний стаціонар і санвузол для людей з особливими потребами. До речі, в амбулаторії є ліфт. І взагалі, за словами селищного голови, приміщення повністю відповідає вимогам інклюзивності. Іншу частину цокольного поверху віддали у користування Центру екстреної медичної допомоги. 

«У нас дуже довго була проблема, яка стосувалась екстреної медичної допомоги. Фактично Пісочинську громаду і трасу Харків-Київ-Довжанський аж до Манченок обслуговують бригади, які були розташовані в Пісочині, але в них не було приміщення. Ми просили суб'єктів господарювання, перевізників надати куточок, щоб вони там просто переодягнулися. Зараз цього не треба, бо ми на цокольному поверсі обладнали і кухню невелику, і спальню, і душову, і санвузол, щоб бригада відпочивала», - додав Олег Чернобай. 

Ремонт приміщень для нової амбулаторій коштував понад 8 млн грн, з них 2 млн грн виділив обласний бюджет, решта – кошти з бюджету Пісочинської громади. З обладнанням амбулаторії допоміг народний депутат Євген Пивоваров, він передав колективу кисневі концентратори, які допоможуть у лікуванні хворих із COVID-19. 

«Це чесне ставлення саме до людей. Дякую за те, що створили це разом. Це дуже важливий крок до людей, особливо в цей час, коли вони потребують саме цього більш за все», - зазначив народний депутат.