Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У межах «Великого будівництва» в двох обласних лікарнях Харківщини спорудять вертолітні майданчики

У межах «Великого будівництва» в двох обласних лікарнях Харківщини спорудять вертолітні майданчики

Про це 21 грудня заявив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Мова йде про Харківську обласну клінічну лікарню та Харківську обласну дитячу клінічну лікарню №1.

«Уже тривають роботи щодо проєктування. Ці дві лікарні потрапили в Програму Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на наступні роки. Кожен із проєктів є дуже потужним з точки зору обсягів фінансування, і сьогодні розробляється всебічний проєкт, щоб ці лікарні розвивати», – відзначив Михайло Черняк.

Він підкреслив, що на базі будівель цих медичних комплексів завдяки програмі планується значно покращити умови надання медичної допомоги. Зокрема, для оперативної доставки хворих із віддалених куточків області може бути задіяна санавіація.

«Можемо використовувати ті вертольоти, які були придбані для ДСНС і Національної Поліції. Тому ми плануємо в двох цих лікарнях розгорнути вертолітні майданчики», – сказав заступник голови ХОДА.

Він нагадав, що ХОДА та медзаклади області вже декілька років поспіль співпрацюють з громадською організацією «Цивільний повітряний патруль».

«Тому ми розуміємо, що за цим – майбутнє, й дуже важливо, що в межах цих двох проєктів впроваджується такий елемент надання якісної своєчасної медичної допомоги. Зараз закінчується проєктування – переходимо в процедуру оголошення торгів і з наступного року, як тільки відкриється державне фінансування, розпочинаються роботи. Проєкт розраховано на два роки», – уточнив Михайло Черняк.