Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для обробки доріг Харківщини взимку вже запасли 235 вагонів солі

Для обробки доріг Харківщини взимку вже запасли 235 вагонів солі

Також регіон на 100% забезпечений піском та продовжує збільшувати запаси відсіву.

Про готовність до снігопадів та ожеледиці під час засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Михайло Богатир.

«Підприємствами, які обслуговують мережу доріг державного значення, заготовлено 100% піску, технічної солі заготовлено 80% (згідно з наказом Укравтодору в нас на 1 грудня має бути не менше 70%, тому ми виконуємо плани). Щоденно йде вивантаження вагонів. Упевнено скажу, що в нас усі 100% солі буде заготовлено вчасно. На сьогодні це вже 235 вагонів  солі. Зараз ідуть вагони з відсівом», - відзначив Михайло Богатир.

Він також повідомив, що в регіоні зробили установку для виготовлення соляного розчину, яка на годину може виготовляти майже 1 тонни рапи.

«100% дорожньої техніки підготовлено – це приблизно 329 одиниць. На цю техніку встановлено GPS-трекери для того, щоб оперативно реагувати на нюанси та відслідковувати, де на цей час працює техніка», - повідомив заступник начальника САД.

Крім того, Богатир відзначив, що на дорогах Харківщини продовжують встановлювати  камери відеофіксації, які облаштовані метеостанціями. Це дозволяє дорожникам у реальному часі  відстежувати та прогнозувати зміну в погодних умовах та своєчасно реагувати. 20 таких камер були встановлені в попередній період, зараз встановили ще 2, а до кінця року їх буде 25.