Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові пройде фотовиставка «Міста Зінаїди Серебрякової»

У Харкові пройде фотовиставка «Міста Зінаїди Серебрякової»

Урочисте відкриття фотовиставки «Міста Зінаїди Серебрякової» відбудеться 2 грудня о 17:00.

До дня народження художниці Зінаїди Серебрякової (10 грудня) Неформальне товариство друзів Зінаїди Серебрякової, галерея «Мистецтво Слобожанщини» КЗ «ООМЦКМ», Етнографічний музей «Слобожанські скарби» ім. Г. Хоткевича НТУ «ХПІ» та галерея «ART KhPI» підготували сучасну фотовиставку.

Для виставки фотографи зробили спеціальні світлини у Харкові, Парижі, Ансі та інших містах, де бувала чи мешкала Зінаїда Серебрякова.

«Вони спробували знайти куточки, які не змінилися за 100 минулих років (фрагменти вулиць, архітектурні споруди і деталі фасадів, дворики), та відтворити втаємничену красу цих місць. Роботи Володимира Оглобліна, Володимира Новгородова, Наталі Юрчак, Олени Долженко, Тетяни Грибової, Олександра Шила, Костянтина Федосенка, Андрія Корнєва, Наталі Чиженко та інших авторів виставки є своєрідними “машинами Часу”, здатними перенести глядача у ті часи, коли на тому самому місці, де стояв у ХХІ столітті фотохудожник, ставила мольберт чи розкривала етюдник скромна жіночка, народжена в Нескучному», - зазначили в галереї «Мистецтво Слобожанщини».

Фотовиставка «Міста Зінаїди Серебрякової» триватиме до 18 грудня.

«Мистецтво Слобожанщини», де пройде фотовиставка, розташовується за адресою: м. Харків, площа Свободи, 5, Держпром, 4 під’їзд.

Довідка. Зінаїда Серебрякова (1884–1967) – всесвітньо відома художниця, яка народилася у селі Нескучному (тепер Харківського району Харківської області). Тут протягом 20 років вона створила шедеври, що стали класикою світового мистецтва. Але і з Харковом вона була повʼязана з першого року свого життя. У 1918-1920 роках саме у Харкові вона знайшла притулок під час Громадянської війни і написала низку творів.