Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині готуються до «спортивного» «Великого будівництва» в 2022 році

На Харківщині готуються до «спортивного» «Великого будівництва» в 2022 році

26 листопада під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Харнама відбулася нарада щодо реалізації ініціативи Президента України «25 спортивних магнітів» у межах «Великого будівництва».

Михайло Харнам нагадав, що відновлювальні роботи в дитячо-юнацьких спортивних школах і спорт-інтернатах планують здійснити в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» в 2022 році. На Харківщині для участі в програмі відібрали 8 спортивних закладів: 3 спортивні інтернати і 5 дитячо-юнацьких спортивних шкіл. У цих закладах планують відновити 20 спортивних об’єктів, серед яких багатопрофільні спортивні майданчики, гуртожитки, льодовий манеж, тир і басейн.

Михайло Харнам підкреслив, що дані проєкти повинні відповідати президентській програмі, тобто бути комплексними й сучасними.

«Усі вони повинні стовідсотково відповідати вимогам безбар'єрного простору та інклюзії. Ці проєкти мають бути комплексними та сучасними», - сказав Михайло Харнам.

Під час наради учасники обговорили питання розробки проєктно-кошторисної документації та отримання до кінця року позитивних висновків експертиз.

«Завдяки цим об’єктам на Харківщині ми зможемо залучити молодь до активного спорту та розширити спортивну інфраструктуру. Також після реалізації проєктів у нас з’являться спортивні арени, на яких можна буде проводити загальноукраїнські та міжнародні чемпіонати», - сказав Михайло Харнам.