Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року на Харківщині ліквідовано борги на 6 підприємствах

З початку року на Харківщині ліквідовано борги на 6 підприємствах

24 листопада проведено засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Юрій Шпарага відзначив, що питання погашення боргів із виплати заробітної плати перебуває на особистому контролі керівництва обласної державної адміністрації.

«Завдяки  вжитим заходам з початку листопада 2021 року ліквідовані борги на 6 підприємствах на  загальну суму 20 млн грн, скорочені на 17 підприємствах – на 13,9 млн грн», - надав дані Юрій Шпарага.

На засіданні обласної комісії керівники підприємств-боржників комунальної форми власності: КП «Обласний інформаційно-технічний центр», КП Харківський міський центр нерухомості, КП «Жилсервіс» Первомайської міської ради, КП «Салтівводоканал» та КП «Водопровідно-каналізаційне підприємство Покотилівської селищної ради» інформували про причини наявності боргів та заходи, що вживаються для їх ліквідації.

Керівники КНП «Валківська центральна районна лікарня», ТОВ «Мєзєнцев» та ТОВ «Мадег» надали інформацію про те, що борги із заробітної плати ліквідовані.

Всіх керівників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та доручено вжити заходів для погашення боргів по єдиному соціальному внеску та з відшкодування пільгових пенсій. Надані відповідні доручення членам обласної комісії щодо сприяння у вирішенні питання погашення боргів із заробітної плати на підприємствах.