Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА відбулося засідання комісії в межах програми Danida Business Finance в Україні

У ХОДА відбулося засідання комісії в межах програми Danida Business Finance в Україні

Засідання Комісії з проведення попереднього відбору проєктів, пов’язаних з розвитком та модернізацією місцевої інфраструктури, пройшло 22 листопада.

До складу Комісії увійшли представники департаментів ХОДА та науковці.

Згідно з Рамковою угодою між Урядом України та Урядом Королівства Данія програмою Danida Business Finance в Україні передбачено надання безвідсоткових позик зі строком погашення до 10 років. Учасниками могли стати суб’єкти господарювання державної або комунальної форми власності. Конкурсні проєкти - пов’язані з розвитком інфраструктури: з відновлюваної енергетики, енергоефективності, районного теплопостачання, водопостачання та очищення води.

«Для регіону важливо залучати інвестиції в реалізацію інфраструктурних проєктів, впроваджувати новітні технології, що надасть змогу підвищити якість послуг для населення та знизить їх собівартість у майбутньому», - підкреслив директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Петро Лашин.

На розгляд комісії надійшли дві конкурсні пропозиції. Проєкт «Реконструкція наявної котельні з перекладкою магістральних та внутрішньо квартальних мереж теплопостачання у Роганський селищній територіальній громаді» представили заступник селищного голови Микола Сапелкін та директор КП «ТМ РСР» Євген Левченков. Другий проєкт - «Модернізація системи водопостачання та водовідведення м. Лозова» захищали начальниця ВТВ «Лозоваводосервіс» КП «Теплоенерго» Людмила Калмуратова та начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Лозівської міської ради Олександр Залізінський.

Начальник управління інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Володимир Сидора доповів про наявні переваги та недоліки у представлених проєктах та залучив до дискусії й обговорення всіх членів комісії та науковців.

За підсумками роботи комісії відібрані інфраструктурні проєкти будуть передані на розгляд до Мінреінтеграції для участі у наступному етапі конкурсу.