Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові з нагоди 170-річчя започаткування ветеринарної освіти відкрили виставку

У Харкові з нагоди 170-річчя започаткування ветеринарної освіти відкрили виставку

Захід пройшов 17 листопада на базі Державного біотехнологічного університету.

Усі охочі можуть ознайомитися з експонатами виставками до 30 листопада у вестибюлі Державного біотехнологічного університету за адресою: м. Харків, вул. Алчевських, 44.

Виставка «Видатні польські ветеринари і Харків: постаті, досягнення, відкриття (ХІХ – початок ХХ століття)», присвячена лікарям-ветеринарам польського походження, які мали великі заслуги перед Харковом і Україною. Виставку підготовлено з нагоди 170-річчя започаткування ветеринарної освіти на Харківщині, а її основними організаторами виступили Генеральне консульство Республіки Польща у Харкові та Державний біотехнологічний університет. 

Представники Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА взяли участь у відкритті і привітали керівництво Державного біотехнологічного університету з визначним ювілеєм ветеринарної освіти на Харківщині.

На виставці також була присутня віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Харкові Барбара Качмарчик, керівництво Державного біотехнологічного університету та інших ЗВО Харкова, а також авторка експозиції - доктор історичних наук, професор кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування», керівник музейного комплексу Державного біотехнологічного університету Любов Жванко.

Усі присутні під час ознайомлення з матеріалами виставки мали змогу відкрити для себе сторінки історії Харківщини, в які вписані імена лікарів-ветеринарів польського походження, а також імена науковців, навколо яких будувалася ветеринарна освіта на сході України.