Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року в області планують завершити 7 об’єктів «Великого будівництва»

До кінця року в області планують завершити 7 об’єктів «Великого будівництва»

Про це на брифінгу 4 листопада повідомив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

У 2021 році в межах програми Президента «Велике будівництво» на Харківщині реалізують 13 об'єктів, з яких 7 мають бути завершені до кінця поточного року та 6 – є перехідними, тобто їх будівництво продовжиться в наступному році. 

Зокрема, 2 об’єкти «Великого будівництва» вже введено в експлуатацію – це дитячий садок у Змієві та оглядовий майданчик Держпрому.

Також цього року планують закінчити реконструкцію басейну в спорткомплексі «Вимпел» у Балаклії, завершити роботи в Чугуївському ФОК, Близнюківській центральній районній лікарні, Лозівському міському палаці культури та Ізюмській школі №2.

Окремо Сергій Жуков відзначив, що реконструкція басейну в Балаклії проводиться в рекордний термін – менше ніж за півроку. Так само за небувало короткий термін будується ФОК у Чугуєві.

«Фізкультурно-оздоровчий комплекс в Чугуєві – це об'єкт, який було розпочато 4 червня 2021 року. Тобто запланований термін будівництва – 7 місяців. За такий термін ФОКи в Харківській області досі не будувалися. Це типовий проєкт, яких було реалізовано на Харківщині багато, але вони всі були перехідними, були довгобуди. Цей ФОК буде збудований з нуля у рекордний термін без втрати якості, безумовно», - зауважив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА.

Наступного року роботи в межах «Великого будівництва» продовжать на 6 об’єктах: перша та друга черги будівництва нового онкологічного центру, 2 обласні лікарні – травматологічна та дитяча, фізкультурно-оздоровчий комплекс у Люботині і дитячий садок «Теремок» у Пісочині.